har åkt många

begagnade bmw och nyare volvobilar innan bmw började med turbo på 4orna istället för 6a. sent 90tal och tidigt 00tal var det stor skillnad på nyare volvo jämfört med äldre bmw. Volvon krängde i kurvorna runt 50, högt vindbrus i motorvägsfart, väldigt hoppigt och oroligt chassi vid mindre gupp. bmw728 96a krängde mer än 5serien i 50. 5serien däremot kränger nästan inget i dem hastigheterna samtidigt som vägljud och vibrationer från gupp och hålor passerar obemärkt. från 10talet kränger dock volvo v60 på samma sätt som bmw men fjädring och chassi är fortfarande på tok för hårt i höjdled vilket gör att man känner varje liten håla. hade jag kontaktat volvo och påpekat detta hade dem förmodligen svarat att man allmänt sett blir mer alert om bilen skakar till då och då. vad beträffar sus inne i coupen hade dem sagt att det håller i gång huvudet. Som om vi inte har tillräckligt mycket signaler i luften att hålla koll på. forskning på folk som jobbar i kontorslandskap har visat att bakgrundssorl gör att hjärnan inte slappnar av utan är hela tiden på helspänn vilket kan leda till att man blir onödigt trött.

tittar man sen närmare på skillnad mellan chassi och inredningen mellan 6or sent 90tal och 8or mitt 90tal är det bland annat så att det inte bara är skillnad på motor. följsamheten på vägen är bättre och säten är utformade på ett mer optimalt sätt på 8or. upp till hundra märker man inte någon hiskelig skillnad men över hundra upp till en bit i från tvåhundra är det mycket stor skillnad. där är ett sånt sanslöst gå och det låter inte ens ansträngt bara ett dovt väsande.

under min ungdomstid från nitton år hade vi 94 540  97 523  97 528  96 728. jag är 195 så det finns begränsat med bilar jag åker bekvämt i under längre sträckor. 7serien och sklass har tillräckligt stora säten men kan tyvärr inte bära stora lådor eller mycket packning. faktum är att baksätet i x5 är mindre än i 5serie, nu snackar vi nyare modeller. det lustiga är att x3 däremot har större säten än x5. har två vänner som också är runt 180-190. range rovers benutrymme är som i 7s eller sklass vilket ju är bra men sitter jag bakom mig själv så att säga är det i minsta laget men som tur finns range i long wheel base. bentley bentayga är längre än range vilket jag personligen föredrar. det är ju fortfarande en jeep. vet dock inte om sätena och benutrymmet är samma.

59a849-20170531025801_1

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>